GreenHub importeert en vermarkt natuurlijke verzorgingsproducten en eco-vriendelijke huishoudartikelen

Biorix® Bio-afbreekbare rietjes

De nieuwste uitvinding op het gebied van duurzame rietjes

Biorix® rietjes hebben als basisgrondstof suikerbieten en ze zijn ontwikkeld om snel te composteren. Na gebruik breken de rietjes binnen uiterlijk 6 maanden af tot compost in je eigen thuiscomposthoop.

De Biorix® rietjes hebben de snelste afbraak in home-composting in vergelijking met ieder ander bioplastic drinkrietje dat momenteel beschikbaar is. Tijdens het composteren doorloopt Biorix® een afbraakproces dat in levende organismen via een analoge verteringsweg loopt. Dit proces is vergelijkbaar met het eten van een boterham bij mensen of het verteren van groen-afval bij micro-organismen.

De eindstoffen van Biorix® zijn biomassa en biogas. In tegenstelling tot rietjes gemaakt van bijvoorbeeld bioplastic/PLA, is voor het composteren van Biorix® rietjes dus geen industriële composteringsfaciliteit nodig.


Biorix® is een volledig Europese innovatie die ook in Europa gemaakt wordt. Ook de grondstoffen worden zoveel mogelijk dicht bij huis gesourced. Hierdoor is de ecologische voetafdruk veel lager dan die van gewone drinkrietjes, waarvan de meeste in Azië geproduceerd worden. 

Biorix® is standaard verkrijgbaar in vaalwit of natuurlijk groen, als kinder-rietje (4mm * 240mm) of cocktail rietje (6mm * 220mm).